Nog groener, duurzaam door je studententijd

Roos van Rijswijk

Alles kan groener! En dat vaak ook nog eens simpel en creatief! Dit boekje is een verrassend veelzijdige snelcursus duurzaamheid voor de beslissers en opiniemakers van de toekomst – de studenten van nu. Want ook met weinig geld valt er veel te doen, op het gebied van wonen, kleding, eten, hygiëne, make up, schoonmaken, reizen, bureau-artikelen, computers, smart phones… Mogelijkheden te over om groen te zijn op de manier die bij je past. Daarnaast is er aandacht voor duurzaam omgaan met jezelf.

Met columns, verhalen van inspirerende jongeren, en een interview met Jan Terlouw. Een boek op de toekomst, en op het goede leven nu.

September 2017 | Jan Terlouw en roos van Rijswijk presenteren: Nog Groener

 

Order your copy of Nog groener now!


Spreken over boven

 

Harry Kuitert – een biografie

 

Gert J. Peelen

Najaar 1968, Harry Kuitert houdt een van zijn vele spreekbeurten voor een kerkelijk publiek. Student Geert Mak ziet ‘notoire querulanten met gladde brilcreemharen’ zich verdringen voor de interruptiemicrofoon. Luidkeels protesterend tegen Kuiterts 'nieuwlichterij' beroepen zij zich op de band die zij nog zeggen te hebben met de VU, hún VU, de Vrije Universiteit. ‘Onwaarachtig’, oordeelt Mak. ‘Men zit met de brokken, doordat de achterban jarenlang van begrijpelijke en eerlijke voorlichting verstoken is geweest.’ Alleen Kuitert doet niet mee met het pappen en nathouden, meent Mak. En hij ‘is misschien wel de beste, deze avond!’ Het slot van de bijeenkomst is voorspelbaar: ‘We eindigen. Weer een psalm. Het gezang daalt neer als een meiregen. [...] De mensen stromen weg, vrouwen druk pratend, het manvolk een verse sigaar in ’t hoofd. Buiten is het donker en droog.’ De zegetocht die Kuitert zal maken, van wolf in schaapskleren tot bestsellerauteur, is nog maar net begonnen. Deze biografie schetst de ontwikkeling van een theoloog en ethicus die de protestantse wereld en theologie ingrijpend zal veranderen. Een boeiend geschreven portret van een fenomeen en een tijdperk.

Order your copy of Spreken over boven now!


 

 

 

Lees meer: Spreken over boven

De regels van het Nederlands, grammatica voor docenten en cursisten

Grammatica voor docenten en cursisten

 Arjen Florijn, Josien Lalleman en Hans Maureau

De regels van het Nederlands is een grammaticamethode voor docenten Nederlands en cursisten Nederlands als tweede of vreemde taal. Wat de cursisten betreft is het bedoeld voor anderstaligen die zich al enige tijd intensief met het Nederlands hebben beziggehouden en hun beheersing van de taal willen verbeteren. Voor docenten is de grammatica een leidraad en naslagwerk. De methode bestaat uit een theorieboek en een werkboek. Het theorieboek van De regels van het Nederlands biedt naast een grammatica ook een hoofdstuk over zinsontleding en woordbenoeming. Er is een uitgebreid, overzichtelijk register. Door deze opzet is het boek een toegankelijk en handig naslagwerk dat samen met het werkboek zowel in een lessituatie als bij zelfstudie kan worden gebruikt.

Order your copy of De regels van het Nederlands GRAMMATICA now!


 

Lees meer: De regels van het Nederlands, grammatica voor docenten en cursisten

De regels van het Nederlands | Werkboek

Arjen Florijn, Josien Lalleman en Hans Maureau

Dit werkboek maakt deel uit van de grammaticamethode De regels van het Nederlands, voor docenten Nederlands en cursisten Nederlands als tweede of vreemde taal. Wat de cursisten betreft is het bedoeld voor anderstaligen die zich al enige tijd intensief met het Nederlands hebben beziggehouden en hun beheersing van de taal willen verbeteren. Voor docenten is de grammatica een leidraad en naslagwerk. De methode bestaat uit een theorieboek en een werkboek. In het werkboek staan oefeningen waarmee gecontroleerd kan worden of de theorie beheerst wordt, en oefeningen in de toepassing van de behandelde structuren.

Order your copy of De regels van het Nederlands WERKBOEK now!


 

Lees meer: De regels van het Nederlands | Werkboek

Eindelijk 'restitutie'

 

 

De totstandkoming van Nederlandse akkoorden over Joodse oorlogstegoeden (1997-2000)

 

 

Christiaan Ruppert

Na de Tweede Wereldoorlog proberen overlevende Joden hun geroofde eigendommen terug te krijgen. Hoewel het naoorlogse rechtsherstel in Nederland in strikt juridische zin begin jaren zestig afgesloten is, komen er eind jaren negentig alsnog openingen die leiden tot correcties en aanvullingen. In de nieuwe akkoorden is er sprake van spijtbetuigingen, restitutie en compensatie. In totaal ontvangt de Joodse gemeenschap 764 miljoen gulden van de Nederlandse regering en de financiële wereld.

Wereldwijd gelden de Nederlandse akkoorden als een groot voorbeeld om onrechtvaardigheden in naoorlogs rechtsherstel te erkennen en te herstellen. De auteur analyseert welke factoren de totstandkoming hebben bevorderd of belemmerd, en welke bepalend zijn geweest. Waarom verloopt het overleg van Joodse vertegenwoordigers met de verzekeraars en met minister Zalm harmonieus, terwijl het met de banken en beurs moeizaam gaat? En hoe wijkt Nederland af van die Europese landen waar eind jaren negentig ook restitutieprocessen plaatsvinden?

Order your copy of Eindelijk ‘restitutie’ now!


 

Lees meer: Eindelijk 'restitutie'

 

 1. Chris Struiksma-Diagnostiek van technisch lezen en aanvankelijk spellenDr. Chris Struiksma, Diagnostiek van technisch lezen en aanvankelijk spellen (1986)
  60.000 exemplaren verkocht
 2. mirjam pol-nog slimmerMirjam Pol, Nog slimmer! Wegwijzer voor efficiënt en effectief studeren (2008)
  27.000 exemplaren verkocht
 3. Bert Keizer-Onverklaarbaar bewoondDr. Bert Keizer, Onverklaarbaar bewoond. Het wonderlijke domein van de hersenen (2010)
  20.000 exemplaren verkocht
 4. Marijke van Dijk-Schrijven en presenteren op academisch niveauDrs. Marijke van Dijk, Schrijven en presenteren op academisch niveau (2009)
  12.000 exemplaren verkocht
 5. Erik Wolters-Parkinsonism and Related DisordersProf. dr. Erik Wolters, Parkinsonism and Related Disorders (2008)
  7.000 exemplaren verkocht