Werkboek Voeding voor zieke kinderen

 

Tweede Druk! (2017)

K.F.M. Joosten, D. van Waardenburg en C.M.F. Kneepkens (red.)

Het Werkboek Enterale voeding bij kinderen, verschenen in 1996, was een van de populairste boeken in de reeks Werkboeken Kindergeneeskunde. Nu heeft het een opvolger: het Werkboek Voeding voor zieke kinderen. Dit geeft een overzicht van de huidige inzichten in het voedingsbeleid bij kinderen met uiteenlopende aandoeningen. Daarbij beperkt het zich niet tot enterale voeding; ook andere vormen van dieetvoeding en parenterale voeding komen aan bod. Omdat kennis van de algemene aspecten van ondervoeding en voedingstoestand inmiddels gemeengoed is, wordt deze minder uitgebreid behandeld dan in de voorganger.

Order your copy of Wekboek Kindermaag-darm-leverziekten now!

Lees meer: Werkboek Voeding voor zieke kinderen

Studeren zonder stress

 

 

Mirjam Pol

Last van studiestress? Je bent zeker niet de enige. Maar gelukkig valt er veel aan te doen. Of het nu gaat om presentatie-, scriptie-, plannings- of tentamenstress: er zijn tools en tips om die effectief te bestrijden. Dit boekje legt uit hoe. Direct, deskundig en met humor. Het is gebaseerd op oude studievaardigheden en recente inzichten uit de gedragswetenschappen en hersenonderzoek.

Leren switchen: dat is een belangrijke gedachte in dit boekje. Door te switchen naar positieve gedachten, positief gevoel of constructief gedrag, ontkoppel je het stressnetwerk in je brein en leg je een nieuw netwerk aan. Hoe vaker en langer je daarnaar switcht, hoe sterker het wordt. Daardoor voel je je meer ontspannen en kun je beter leren.

Order your copy of Studeren zonder stress now!


 

 

 

Lees meer: Studeren zonder stress

De moeite waard om door te geven

 

De remonstrantse traditie aan het begin van de 21ste eeuw

 Martijn Junte

De moeite waard om door te geven is een boek over tradities. Om precies te zijn gaat het over de remonstrantse traditie. Die kende eens voorspoedige groei, maar is sinds het einde van de twintigste eeuw in de versukkeling geraakt. Tenminste, als de aantallen en vitaliteit van de leden de maatstaf zijn. Want ook wanneer tradities niet groeien en bloeien, zijn er mensen die ze de moeite waard vinden. Over hen gaat het en over de geloofsgemeenschap waarin ze een geestelijk thuis vinden. Het slotdeel handelt over geloofsbelijdenissen. Daar gaan remonstranten zeer precies mee om. Het zijn dan ook uitdrukkingen van hun zeer genuanceerde wereldbeeld, waarin wat gezamenlijk is en persoonlijk nauwkeurig onderscheiden wordt.

Order your copy of De moeite waard om door te geven now!


 

Lees meer: De moeite waard om door te geven

Nog groener, duurzaam door je studententijd

Roos van Rijswijk

Duurzaamheid: voor het gros van de studenten staan examens en feestjes toch echt hoger op de to do-lijst. Dat moet toch beter kunnen, dacht het duurzaamheidsplatform ‘Green Office’ van de VU Amsterdam. Zo ontstond het boek ‘Nog Groener!’, speciaal voor studenten geschreven. Het is een veelzijdige snelcursus duurzaamheid voor deze beslissers en opiniemakers van de toekomst. Want ook met weinig geld valt er veel te doen op het gebied van wonen, kleding, eten, schoonmaken, reizen, smartphones… Mogelijkheden genoeg om groen te zijn op de manier die bij het studentenleven past. 

In het boek, geschreven door prijswinnend auteur Roos van Rijswijk, staan tips, columns en out-of-the-box ideeën over duurzaamheid. Ook komt oud-politicus en auteur Jan Terlouw aan het woord over zijn ervaringen met duurzaamheid. Nieuwsgierig? Bekijk een voorproefje met de auteurs in het filmpje hieronder. 

Bekijk het filmpje waarin Jan Terlouw en Roos van Rijswijk 'Nog Groener!' presenteren

 

Order your copy of Nog groener now!


De regels van het Nederlands | Werkboek

Arjen Florijn, Josien Lalleman en Hans Maureau

Dit werkboek maakt deel uit van de grammaticamethode De regels van het Nederlands, voor docenten Nederlands en cursisten Nederlands als tweede of vreemde taal. Wat de cursisten betreft is het bedoeld voor anderstaligen die zich al enige tijd intensief met het Nederlands hebben beziggehouden en hun beheersing van de taal willen verbeteren. Voor docenten is de grammatica een leidraad en naslagwerk. De methode bestaat uit een theorieboek en een werkboek. In het werkboek staan oefeningen waarmee gecontroleerd kan worden of de theorie beheerst wordt, en oefeningen in de toepassing van de behandelde structuren.

Order your copy of De regels van het Nederlands WERKBOEK now!


 

Lees meer: De regels van het Nederlands | Werkboek

 

 1. mirjam pol-nog slimmerMirjam Pol, Nog slimmer! Wegwijzer voor efficiënt en effectief studeren (herziene editie 2016)
  65.000 exemplaren verkocht
 2. Chris Struiksma-Diagnostiek van technisch lezen en aanvankelijk spellenDr. Chris Struiksma, Diagnostiek van technisch lezen en aanvankelijk spellen (1986)
  60.000 exemplaren verkocht
 3. Bert Keizer-Onverklaarbaar bewoondDr. Bert Keizer, Onverklaarbaar bewoond. Het wonderlijke domein van de hersenen (2010)
  20.000 exemplaren verkocht
 4. Marijke van Dijk-Schrijven en presenteren op academisch niveauDrs. Marijke van Dijk, Schrijven en presenteren op academisch niveau (2009)
  12.000 exemplaren verkocht
 5. Erik Wolters-Parkinsonism and Related DisordersProf. dr. Erik Wolters, Parkinsonism and Related Disorders (2008)
  7.000 exemplaren verkocht