Honour Killings

 

 

Moral Panic and the Emergence of an Organizational Field

  Nicole Brenninkmeijer

 

At the beginning of the new millennium, honour-related violence was at the very forefront of public attention in the Netherlands. The emergence of the issue was facilitated by evolving discourses on multiculturalism and was driven by four events, the shootings of Kezban, Hassan, Zarife and Gül. This combination of processes contributed to a reconceptualization of domestic violence against migrant women into honour-related violence. Moreover, the extensive media coverage of these shootings contributed to a moral panic about this issue: honour killings were perceived as a sign of the failing integration of migrants.

Order your copy of Honour Killings now!

Lees meer: Honour Killings

Werkboek Voeding voor zieke kinderen

 

Tweede Druk! (2017)

K.F.M. Joosten, D. van Waardenburg en C.M.F. Kneepkens (red.)

Het Werkboek Enterale voeding bij kinderen, verschenen in 1996, was een van de populairste boeken in de reeks Werkboeken Kindergeneeskunde. Nu heeft het een opvolger: het Werkboek Voeding voor zieke kinderen. Dit geeft een overzicht van de huidige inzichten in het voedingsbeleid bij kinderen met uiteenlopende aandoeningen. Daarbij beperkt het zich niet tot enterale voeding; ook andere vormen van dieetvoeding en parenterale voeding komen aan bod. Omdat kennis van de algemene aspecten van ondervoeding en voedingstoestand inmiddels gemeengoed is, wordt deze minder uitgebreid behandeld dan in de voorganger.

Order your copy of Wekboek Kindermaag-darm-leverziekten now!

Lees meer: Werkboek Voeding voor zieke kinderen

Studeren zonder stress

 

 

Mirjam Pol

Last van studiestress? Je bent zeker niet de enige. Maar gelukkig valt er veel aan te doen. Of het nu gaat om presentatie-, scriptie-, plannings- of tentamenstress: er zijn tools en tips om die effectief te bestrijden. Dit boekje legt uit hoe. Direct, deskundig en met humor. Het is gebaseerd op oude studievaardigheden en recente inzichten uit de gedragswetenschappen en hersenonderzoek.

Leren switchen: dat is een belangrijke gedachte in dit boekje. Door te switchen naar positieve gedachten, positief gevoel of constructief gedrag, ontkoppel je het stressnetwerk in je brein en leg je een nieuw netwerk aan. Hoe vaker en langer je daarnaar switcht, hoe sterker het wordt. Daardoor voel je je meer ontspannen en kun je beter leren.

Order your copy of Studeren zonder stress now!


 

 

 

Lees meer: Studeren zonder stress

Nog groener, duurzaam door je studententijd

Roos van Rijswijk

Duurzaamheid: voor het gros van de studenten staan examens en feestjes toch echt hoger op de to do-lijst. Dat moet toch beter kunnen, dacht het duurzaamheidsplatform ‘Green Office’ van de VU Amsterdam. Zo ontstond het boek ‘Nog Groener!’, speciaal voor studenten geschreven. Het is een veelzijdige snelcursus duurzaamheid voor deze beslissers en opiniemakers van de toekomst. Want ook met weinig geld valt er veel te doen op het gebied van wonen, kleding, eten, schoonmaken, reizen, smartphones… Mogelijkheden genoeg om groen te zijn op de manier die bij het studentenleven past. 

In het boek, geschreven door prijswinnend auteur Roos van Rijswijk, staan tips, columns en out-of-the-box ideeën over duurzaamheid. Ook komt oud-politicus en auteur Jan Terlouw aan het woord over zijn ervaringen met duurzaamheid. Nieuwsgierig? Bekijk een voorproefje met de auteurs in het filmpje hieronder. 

Bekijk het filmpje waarin Jan Terlouw en Roos van Rijswijk 'Nog Groener!' presenteren

 

Order your copy of Nog groener now!


De stille stem

 

Niet-weten als levenshouding

  Jan Oegema

>

« Hij legde zich erop toe om verborgen en naamloos te blijven », schreef eeuwen geleden een biograaf over een Chinese wijze die na zijn dood zeer beroemd zou worden, Lao Zi. Deze wijze staat niet alleen, hij behoort tot diegenen die op het gebied van religie en spiritualiteit liever niet met hun over tuigingen op de voorgrond treden en die behept schijnen met een altijd oproepbaar besef van niet­weten.

Stillen in den lande, heetten ze bij ons in de Middeleeuwen — nu zijn ze ook te vinden in het openbare leven, als dichter, politicus, zenmeester, theoloog. Openheid is hun hartswoord, dat zich uitdrukt in de scepsis over etiketten, in delingen, stelligheid, dogma’s, beroep op algemeenheid of autoriteit. Openheid en scepsis: twee bewegingen uit een en dezelfde bron.

Order your copy of De stille stem now!

Lees meer: De stille stem

 

 1. mirjam pol-nog slimmerMirjam Pol, Nog slimmer! Wegwijzer voor efficiënt en effectief studeren (herziene editie 2016)
  65.000 exemplaren verkocht
 2. Chris Struiksma-Diagnostiek van technisch lezen en aanvankelijk spellenDr. Chris Struiksma, Diagnostiek van technisch lezen en aanvankelijk spellen (1986)
  60.000 exemplaren verkocht
 3. Bert Keizer-Onverklaarbaar bewoondDr. Bert Keizer, Onverklaarbaar bewoond. Het wonderlijke domein van de hersenen (2010)
  20.000 exemplaren verkocht
 4. Marijke van Dijk-Schrijven en presenteren op academisch niveauDrs. Marijke van Dijk, Schrijven en presenteren op academisch niveau (2009)
  12.000 exemplaren verkocht
 5. Erik Wolters-Parkinsonism and Related DisordersProf. dr. Erik Wolters, Parkinsonism and Related Disorders (2008)
  7.000 exemplaren verkocht