De regels van het Nederlands

Grammatica voor docenten en cursisten

 Arjen Florijn, Josien Lalleman en Hans Maureau

De regels van het Nederlands is een grammaticamethode voor docenten Nederlands en cursisten Nederlands als tweede of vreemde taal. Wat de cursisten betreft is het bedoeld voor anderstaligen die zich al enige tijd intensief met het Nederlands hebben beziggehouden en hun beheersing van de taal willen verbeteren. Voor docenten is de grammatica een leidraad en naslagwerk. De methode bestaat uit een theorieboek en een werkboek. Het theorieboek van De regels van het Nederlands biedt naast een grammatica ook een hoofdstuk over zinsontleding en woordbenoeming. Er is een uitgebreid, overzichtelijk register. Door deze opzet is het boek een toegankelijk en handig naslagwerk dat samen met het werkboek zowel in een lessituatie als bij zelfstudie kan worden gebruikt.

Order your copy of De regels van het Nederlands GRAMMATICA now!


 

Lees meer: De regels van het Nederlands

Drie auteurs tonen trots hun uitgave

 
3 auteurs

Prof. dr. Erik Scherder Dr. Arie Zwiep Prof dr. Erik Wolters

Monografieën Studieboeken Festschrifts Dissertaties
www.vuuniversitypress.com
 
Wat auteurs prettig vinden aan VU University Press
• inspraak bij de vormgeving van hun boek
• relatief lage winkelprijzen
• snel kunnen werken, korte lijnen
• contact met één vaste uitgever of redacteur
• royalties op tijd betaald
• internationale distributie
• ervaring met digitale uitgaven
• een boek met een label van de 'eigen' VU.
 
VU UP in het kort
VU University Press is opgericht in 1981 en heeft dus ruim 30 jaar ervaring. We hebben distributeurs in de Verenigde Staten en Engeland en verzorgen de wereldwijde beschikbaarheid via Amazon. We leveren uit via alle boekhandels in Nederland en Vlaanderen, en natuurlijk via internetboekhandels als bol. com. Uitgever is Jan Oegema (1963), in het boekenvak sinds 1990 en doctor in de Letteren.
 
Contact
Bel voor een oriënterend gesprek met dr. Jan Oegema, uitgever, of met drs.
Harry Kraaij, bureauredacteur, tel. 020-598 4009, of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Bas Heijne | Vrije Schrijver van de VU

Bas heijneBas Heijne is met ingang van 1 mei 2017 de Vrije Schrijver aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij zal reflecteren over het thema Science for Sustainability. Als Vrije Schrijver is Heijne de opvolger van Ernest van der Kwast (2016), Niña Weijers (2015), Joost de Vries (2014), P.F. Thomése (2013), Kristien Hemmerechts (2012), Ronald Giphart (2011), Renate Dorrestein (2010), Christine Otten (2009), Marcel Möring (2008) en Abdelkader Benali (2007). Heijnes’ aanstelling duurt een jaar. Hij ontvangt 18 mei de P.C. Hooftprijs, die is toegekend voor zijn beschouwend proza.


Heijnes eerste optreden zal tijdens de Vrijheidsmaaltijd van de VU zijn. ‘Ik verwacht veel van mijn jaar als Vrije Schrijver aan de VU. Dit is een tijd waarin heel veel op het spel staat; vertrouwde noties en ideeën over wie we zijn voldoen niet langer of zijn heftig omstreden. Ik kijk ernaar uit met de studenten van de VU het gesprek aan te gaan, te verkennen en te ontdekken. Mijn vorm als schrijver is het essay, het op een persoonlijke manier verkennen van je relatie met de wereld om je heen – en dat zal ook het uitgangspunt zijn van mijn Vrije Schrijverschap. Gezien wat er in de wereld gebeurt, belooft het een meer dan boeiend jaar te worden.’


Vorig jaar verschenen diverse essaybundels van Heijnes hand: Een waanzinnig gaaf land, Onbehagen - nieuw licht op de beschaafde mens, Mens of onmens - humanisme in de 21ste eeuw en dit jaar verscheen: Staat van Nederland, een pleidooi. Hij vertaalde ook werk van Evelyn Waugh, E.M. Forster en Joseph Conrad. Sinds 1991 werkt Heijne als essayist voor NRC Handelsblad, en sinds 2001 schrijft hij daarin elke week een column.
De aanstelling van de Vrije Schrijver aan de VU wordt mede mogelijk gemaakt door VUvereniging. Heijne opereert vanuit de Faculteit der Geesteswetenschappen.

 

 

 

%MCEPASTEBIN%

Tussen Tekst en Lezer Deel II is verschenen!

Een historische inleiding in de bijbelse hermeneutiek. Van moderniteit naar postmoderniteit.

Arie Zwiep

Tussen tekst en lezer biedt een historische inleiding in de bijbelse hermeneutiek in twee delen. Arie Zwiep schreef de eerste zinnen van zijn tweedelige studie in 1986. De laatste schreef hij  in het voorjaar van 2013. Zijn geschiedenis van de hermeneutiek is dus vrucht van meer dan 25 jaar research en denkwerk.

Het eerste deel behandelt de geschiedenis van de bijbeluitleg vanaf de eerste eeuwen van het christendom tot en met Friedrich Schleiermacher (1768-1834). Dit tweede deel beschrijft de ontwikkelingen in de twintigste en eenentwintigste eeuw  -- van de hoogtijdagen van de historische kritiek tot en met hedendaagse ontwikkelingen in postmoderne bijbelse hermeneutiek.

  • titel: Tussen tekst en lezer Deel II. Een historische inleiding in de bijbelse hermeneutiek. Van moderniteit naar postmoderniteit.
  • softcover: 573 pagina's
  • ISBN: 9789086596850
  • prijs: 39,95

Bestel uw exemplaar nu!

Tussen Tekst en Lezer Deel I: reeds derde oplage!

Een historische inleiding in de bijbelse hermeneutiek: de vroege kerk tot Schleiermacher (1768-1834).

Arie Zwiep

  • titel: Tussen tekst en lezer Deel 1: Een historische inleiding in de bijbelse hermeneutiek.
  • softcover: 453 pagina's
  • ISBN: 9789086593422. 
  • prijs: € 39,95.

Bestel uw exemplaar nu!