Verhoog studierendement met leuke en slimme formule

Masterformule

Onderwijsinstellingen komen onder toenemende druk te staan om het studierendement te verhogen. Het is niet eenvoudig om daar als opleiding invloed op uit te oefenen. Ervaren opleiders en studieadviseurs weten dat elke student zijn eigen benadering vereist. De Cirkel van Academisch Succes is een formule die al bij vele opleidingen wordt ingezet. Met resultaat!

Cirkel van Academisch Succes

kleinerecirkelwitOp het moment dat een student tegen problemen aanloopt, stel jij als professional de logische vraag: ‘Waar denk je dat het door komt?’ Niet zelden heeft de student daar geen antwoord op. Simpelweg omdat hij niet bekend is met de vele factoren die studievoortgang beïnvloeden. De Cirkel van Academisch Succes brengt zo’n beetje alles in kaart wat het studeren kan bemoeilijken én bespoedigen. U vindt hem hieronder

CAS2

Masterbreinboekje

slimmercoverDe Cirkel van Academisch Succes is de basis van het boekje Nog Slimmer! Dit boekje biedt een prima handvat voor gesprekken met studenten. Het helpt zowel jou als de student sneller begrijpen waar de schoen wringt en wat er gedaan kan worden om het probleem te verhelpen. Aan de hand van het boekje kun je het gesprek met de student voorbereiden en evalueren.

Inmiddels zijn er ook speciale edities verschenen: Get Smarter! voor Engelstalige studenten aan de universiteit en een speciale HBO-versie voor het Hoger Onderwijs.

Hoe het boekje te gebruiken?

  • Als diagnose-instrument
  • Als handvat voor mentoren/begeleiders/docenten voor hun gesprek met de student
  • Als ondersteuning bij trainingen ‘Studievaardigheden’
  • Als welkomstgeschenk voor alle eerstejaars

Bestel hier alle edities!

Over Mirjam Pol

Contact

mirjamportret

Mirjam Pol

tel:
06 44 106 447
e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mirjam Pol (1969) studeerde Gezondheidswetenschappen in Maastricht. Sinds 2003 werkt ze als studentbegeleider bij de faculteit geneeskunde van het VU medisch Centrum. Ze combineert dit werk met lezingen en workshops over slimmer studeren, de werking van het brein en mindset. Ze heeft bovendien een diploma als complementair psychotherapeute.
Voorheen werkte Mirjam Pol als Information Officer voor internationale vredes- en mensenrechtenorganisaties als Amnesty International, Pax Christi, Vrouwenberaad Ontwikkelingssamenwerking, International Service for Peace. Ze heeft projecten gedaan in Indonesië, Zimbabwe, Noord-Kenia en Zuid-Sudan.