Uitgevers sinds 1981

VU University Press is van vele markten thuis. De uitgeverij werd opgericht in 1981 en bestaat dus al meer dan 30 jaar. Sinds die tijd hebben we ruim 1000 titels uitgebracht. Zelfstandige publicaties. Studieboeken. Congresbundels. Monografieën. Dissertaties. In kleine oplagen en grotere. Sober uitgevoerd of juist heel chique. We maken verschillende reeksen, bijvoorbeeld op het gebied van religiestudies en kindergeneeskunde. Ook geven we de laatste jaren titels uit op het gebied van diversiteit.

VU University Press is onderdeel van de VU Boekhandel/Uitgeverij bv. Wij hebben dus veel verstand van boeken verkopen. In Nederland en Vlaanderen maar ook daarbuiten. Onze boeken worden gedistribueerd door het CB in Culemborg en zijn daardoor verkrijgbaar via de traditionele boekhandel, maar ook via internetboekhandels als Bol.com. Door een samenwerkingsverband met grote distributeurs als Gazelle Books in Lancaster (UK) en IPG Book in Chicago, zijn de Engelstalige titels uit ons fonds internationaal verkrijgbaar via Engelse en Noord-Amerikaanse boekhandels en via internetboekhandels als Amazon.

Jan Oegema

Jan-OegemaUitgever dr. Jan Oegema (1963). Hij studeerde algemene literatuurwetenschap en publiceerde onder meer Lucebert, mysticus en Een vreemd geluk; de publieke religie rond Auschwitz. Zijn laatste boek is De stille stem. Niet-weten als levenshouding. Hij leerde het uitgeefvak bij Gottmer in Haarlem, De Prom in Baarn/Amsterdam en Contact/L.J. Veen in Amsterdam.

Harry J. Kraaij

Harry-KraaijAssistent-uitgever Harry J. Kraaij. Hij studeerde kunstgeschiedenis en Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de VU. Hij begon zijn loopbaan in het boekenvak bij Uitgeverij Architectura & Natura. Daarna startte hij een bureau voor tekst en redactie. In deze functie begeleidde hij jarenlang boekproducties. Naast dit alles is hij auteur van diverse kunstboeken.

Pier Rienks

Jan-OegemaDirecteur mr. Pier Rienks (1967) heeft de leiding over de VU Boekhandel / Uitgeverij bv. Daartoe behoort ook boekhandel Venstra in Amstelveen.