VU University Press Amsterdam is een academische uitgeverij die zich richt op wetenschappelijke uitgaven, populair-wetenschappelijke uitgaven en studieboeken voor het hoger onderwijs. We bieden onze auteurs intensieve auteursbegeleiding, een kwalitatief hoogwaardig redactie- en productieproces en internationale marketingmogelijkheden. We kenmerken ons door grensverleggende, maatschappelijk geëngageerde uitgaven op academisch niveau. We geven zowel in het Nederlands als in het Engels uit en zetten ons in voor vertalingen wereldwijd. De uitgeverij is gehuisvest in het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Onze internationale rechten worden vertegenwoordigd door Marianne Schönbach Literary Agency.

Drie redenen om te kiezen voor VU Uitgeverij

VU University Press

Snelheid

Is de tekst klaar, dan ligt uw boek binnen twee maanden gedrukt bij het Centraal Boekhuis en kort daarna bij Amazon en BOL. Bij ons geen ‘wachtrij’. We werken bijzonder snel, mede dankzij een groot team van freelancers.

Eén redacteur

U heeft te maken met één redacteur, nooit met meer. Dat houdt de lijnen kort en helder. Onze auteurs hebben bovendien een grote ‘say’ bij vormgeving en opmaak. We maken het boek samen.

Lage prijs

De winkelprijzen van onze uitgaven zijn relatief laag. Dat komt door onze lage overhead en onze bedrijfsfilosofie: service-uitgeverij zijn voor de VU. Maar onze auteurs kunnen ook van elders komen.

In-House Team

VU University Press

Pier Rienks

Directeur

Ilke Jacobs

Uitgever

Jan Anton Brouwer

Bureauredacteur

Dorien Keus

Assistent uitgever